ایمپلنت فوری
همان طور که می دانید با پیشرفت علم درعرصه دندان پزشکی و رواج یافتن کاشت ایمپلنت در میان افراد، دریچههای جدیدی به روی علم دندان پزشکی باز شده است. ایمپلنتها بهترین جایگزین برای دندانهای از دست رفته خواهند بود.
ایمپلنت ها از استخوانها نگهداری میکنند و مانع تحلیل رفتن آنها میشوند و یکی از بهترین روشهای درمان برای افراد سالمند به شمار می رود؛ زیرا استفاده سالمندان از دنچر(دندان مصنوعی) مشکلات روحی، کاهش اعتماد به نفس، تحلیل رفتن استخوان، اختلالات هضمی، اختلالات بلعی و ناهنجاریهای گوارشی را در پی خواهد داشت.
لذا مطلوب است سالمندان به منظور رسیدگی به دندان های خود از ایمپلنت استفاده نمایند تا ضمن پیش گیری از اختلالاتی در هضم، بلع، گوارش و...، از اعتماد به نفس بالا و روانی سالمتر برخوردار باشند.
نحوه کاشت ایمپلنت به چه صورتی است؟
ایمپلنتها قطعاتی پیچی شکل هستند که غالباً از جنس تیتانیوم و یا آلیاژهای آن می باشند. جنس ایمپلنت به گونه انتخاب میشود که با بافت استخوانی بدن هم خوانی داشته باشد. نحوه کار در کاشت ایمپلنت نیز بدین صورت است که پس از کشیده شدن دندان، فیکسچرهایی در داخل فک تعبیه میشود که برای تطابق و اتصال کامل آن با استخوان فک، به بازه زمانی 2 الی 3 ماهه نیاز است.
پس از سپری شدن زمان اسئتواینتگریشن میتوان، به منظور جای گذاری پروتز ثابت در دهان اقدام نمود. اما در این میان، برخی از افراد، به دلایل مختلفی از قبیل: محل قرارگیری دندان مورد نظر و یا برخورداری از مشاغل خاص و ویژه سعی بر کوتاهتر شدن دوره درمان دارند. در این زمان، پیشنهاد دندان پزشک استفاده از ایمپلنت فوری خواهد بود.
ایمپلنت فوری چیست؟
ایمپلنت فوری همان گونه که از نامش مشخص است، شاخهای از ایمپلنت به حساب میآید که نتیجه درمان در بازه زمانی کوتاه برای بیمار آشکار میگردد. تکنیک کارگذاری ایمپلنت فوری با سایر ایمپلنتها نیز کمی متفاوت است؛ در صورتی که فضای استخوان فک و تراکم استخوانها، در وضعیت ایده آلی قرار داشته باشد، میتوان پس از جای گذاری پیچ اولیه ایمپلنت از پروتز موقتی استفاده نمود و تا طی شدن تمام دوره درمان، از آن بهره برد؛ این پروتزها پس از 3 الی 5 ماه با پروتزهای فاینال تعویض خواهند شد.
ایمپلنت فوری با توجه به خواست بیمار و پیشنهاد دندانپزشک انجام می شود. در این شیوه درمان، پس از اتمام جایگذاری در استخوان فک، تاجی به صورت موقتی برروی آن قرار داده میشود تا دندانها در این بازه 2 الی 3 ماهه از ظاهری مطلوب برخوردار باشند. لازم به ذکر میباشد که این دندان موقتی، غالباً با هدف زیباتر جلوه نمودن دندانها در دوران نقاهت مورد استفاده قرار میگیرند و هدف اصلی استفاده از آن، داشتن لبخندی زیبا دراین مدت است.
مزایای استفاده از ایمپلنت فوری
اولین ویژگی مثبت ایمپلنتهای فوری، جنس آن میباشد. این ایمپلنتها از مواد سبکی هم چون پلاستیک ساخته میشوند؛ به همین علت فشاری را به استخوان فک و مکان کاشت ایمپلنت وارد نمیکنند.
در صورتی که دندانهای جلویی بیمار تحت درمان ایمپلنت قرار گرفته باشند، میتوان با استفاده از ایمپلنتهای فوری، ظاهر دندانها را در طی درمان، بهبود بخشید.
در برخی از بیماران، تعدادی پیوسته از دندانها تحت درمان قرار میگیرند که در این صورت، چندین ماه، بخش اعظمی از فک بدون دندان خواهد بود. ایمپلنت فوری یک راهکار مناسب برای این دسته از بیماران میباشد.
معایب استفاده از ایمپلنت فوری
استفاده از ایمپلنت فوری، 10 الی 15 درصد موفقیت کاشت ایمپلنت را کاهش میدهد؛ لذا به بیماران توصیه میشود حتی المقدور از انجام آن خودداری نمایند و تنها در صورتی که به هیچ عنوان نمیتوانند با خالی بودن جای دندان کنار بیایند، از این روش استفاده کنند.
بالا رفتن هزینه درمان از دیگر معایب استفاده از ایمپلنت فوری میباشد. افرادی که از ایمپلنت فوری استفاده میکنند باید هزینه تهیه پروتز موقتی را نیز پرداخت نمایند که این امر موجب بالاتر رفتن هزینههای درمان خواهد شد.