ایمپلنت در کسانی انجام می شود که به دلایلی متنوع، دندان طبیعی خود را از دست داده اند و حال برای جایگزین دندان خود، باید اقدام به جراحی ایمپلنت کنند. این جراحی بهتر است پس از دو تا سه ماه از زمان خارج شدن دندان آغاز شود، چرا که پس از خارج سازی دندان، در ناحیه بدون دندان، استخوان سازی صورت می گیرد و شرایط بهتری برای انجام جراحی ایمپلنت ایجاد می کند. هر چند این موضوع به صلاح دید دندانپزشک صورت می گیرد. ممکن است ریشه دندان دچار عفونت فعال شده باشد که در این صورت پس از رفع عفونت، عمل برداشت و کاشت دندان به طور همزمان انجام می گیرد.
ایمپلنت نه تنها باعث زیبایی دندان ها می شود بلکه به حفظ حالت طبیعی آناتومی فک کمک می کند و از حرکت دندان ها و پر کردن فضای خالی دندان از دست رفته پیشگیری می کند. هنگامی که دندان ها به طور کامل از بین می روند، استخوان های فک تحلیل می روند و پیری چهره ایجاد می شود که با کمک ایمپلنت، حالت طبیعی فک حفظ می شود.
درمان ایمپلنت همانند سایر عمل های جراحی نیاز به محیطی استریل دارد. افرادی که گزینه مناسبی برای درمان ایمپلنت هستند، محدودیت سنی ندارند. تمام کسانی که دندان دائمی خود را به گونه ای از دست داده اند، واجد شرایط درمان ایمپلنت می باشند. البته این بدین شرط است که فرد هیچ گونه بیماری خاصی نداشته باشد. درمان ایمپلنت در صورت نیاز، برای خانم ها از سن 16 سالگی به بعد و برای آقایان از سن 18 سالگی به بعد، پیشنهاد می شود. ممکن است فردی در 16 سالگی بر اثر سانحه ای دندان های طبیعی خود را از دست دهد. در این صورت متخصصین دندانپزشکی با کمک پیچ های ایمپلنت که از جنس تیتانیوم هستند، دندان هایی مشابه دندان های طبیعی ایجاد می کنند.
در صورتی که فردی دارای دیابت باشد، درمان ایمپلنت با شرایط خاصی انجام می شود. میزان قند خون باید به طور مرتب از سوی پزشک مورد بررسی قرار گیرد و در صورت طبیعی شدن قند خون، اقدام به جراحی ایمپلنت شود. یک دندانپزشک خوب نقش مهمی در انجام این جراحی دارد. اگر شرایط بیمار به درستی بررسی نشود، پس از درمان، ایمپلنت ها پس داده می شوند که در این صورت، تمام زحمات پزشک و هزینه هایی که بیمار تقبل کرده است، به هدر می رود.
کسانی که مصرف دخانیات دارند نیز، امکان پس زدن ایمپلنت ها را پس از عمل جراحی دارند. برای پیشگیری از این موضوع، باید مصرف دخانیات چند روزی قطع شود و یا میزان آن بسیار کاهش یابد.
کسانی که مصرف آسپرین دارند، باید پیش از جراحی با نظر پزشک، داروی خود را قطع کنند.
بیمارانی که طولانی مدت تحت درمان بیس فسفونات بوده اند، شرایط لازم برای ایمپلنت گذاری را ندارند. بیمارانی که تحت رادیوتراپی به ویژه در ناحیه فک و صورت بوده اند نیز گزینه مناسبی برای درمان ایمپلنت نیستند.
به طور کلی ایمپلنت نیازمند سلامت جسمی است و کسانی که از سلامت جسمانی برخوردار نیستند ممکن است واجد شرایط انجام این عمل نباشند. افراد سیگاری، مبتلا به لوسمی، ایدز، پوکی استخوان و دارای اعتیاد، نمی توانند تحت درمان ایمپلنت قرار گیرند.
ایمپلنت جایگزین دائم دندان طبیعی
از مزایای ایمپلنت، جلوه طبیعی و ماندگاری طولانی مدت آن است به گونه ای که در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان، ایمپلنت ها تا پایان عمر کارایی خواهند داشت اما متاسفانه یک باور غلط میان مردم جا افتاده است که در صورت انجام ایمپلنت تا آخر عمر نیازی به مراجعه به دندانپزشک ندارند. در صورتی که ممکن است پس از مدتی مشکلات استخوانی فک و لثه ایجاد شود که باعث لق شدن ایمپلنت های دندانی شوند. با مراجعه به دندانپزشک، می توانید از سلامت لثه و ایمپلنت دندانی خود آگاه باشید و در صورت زمینه بروز بیماری، از آن پیشگیری کنید.
دکتر یوسفیان، متخصص و جراح ایمپلنت و لثه، با بررسی کامل شرایط بیماران، در محیطی آرام و بدون استرس، بیمارانی که گزینه مناسبی برای درمان ایمپلنت هستند را تحت درمان قرار می دهند و با ارائه راهکارهای مناسب، موفقیت انجام جراحی ایمپلنت را قطعی خواهند کرد.