بیماریهای لثه | سرطان دهان| دندانپزشکی زیبایی
عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و مسواک نزدن به تجمع پلاک میکروبی در کنار لثه منجر می گردد این پلاک میکروبی با ترشح مواد سمی سبب آسیب دیدن و التهاب لثه می گردد. در مراحل اولیه این بیماری، لثه قرمز، ملتهب و پرخون می شود. در صورت عدم درمان بیماری پیشرفت نموده و به ریشه دندان می رسد و می تواند به لق شدن دندان ها و تحلیل لثه منجر گردد. با این حال، مراجعه به دندانپزشک متبحر و رعایت توصیه های او می تواند سبب توقف بیماری و بهبود آن گردد.
هر چند بیماری های لثه قابل پیشگیری و درمان هستند اما تعداد زیادی از ما در مراحلی از زندگی خود به این بیماری ها مبتلا می شویم. مسواک زدن به مدت 2 الی 3 دقیقه دوبار در روز با استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید، استفاده از نخ دندان و تمیز کردن فاصله بین دندان ها، کاهش استفاده از غذاها و نوشیدنی های شیرین و مراجعه منظم به یک دندانپزشک خوب با فواصل زمانی که دندانپزشک توصیه می کند نقطه شروع خوبی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های دهان و دندان است. رعایت بهداشت دهان و دندان سبب کاهش ریسک بیماری های لثه و بیماری های خطرناک دیگری می شود که با التهاب و عفونت لثه در ارتباطند.
اگر لثه های شما ملتهب است و موقع مسواک زدن دچار خونریزی می شود، اگر از بوی بد دهان رنج می برید، دندان های خود را از دست داده اید یا به طور مداوم دچار عفونت دهانی می شوید پس احتمالا به بیماری لثه دچار شده اید، پس در اولین فرصت جهت درمان به یک کلینیک دندانپزشکی زیبایی مراجعه کنید.
تحقیقات نشان می دهد، تعداد دندان هایی که در اثر بیماری ها و عفونت لثه از دست می دهیم بسیار بیشتر از تعداد دندان هایی است که به دلیل پوسیدگی دندان از بین می روند. متاسفانه عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و بروز عفونت و التهاب در لثه ها علاوه بر از بین رفتن دندان ها با سرطان دهان نیز در ارتباط است.
کوتاهی در تمیز نگه داشتن دندان ها و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ریسک ابتلا به مرگ زود هنگام ناشی از سرطان را بالا می برد. تیمی از محققان سوئدی به این نتیجه دست یافته است که سطح بالای پلاک دندانی که به بروز بیماری های لثه منجر می گردد و مرگ و میر ناشی از سرطان می تواند به مرگ زودرس تا 13 سال منجر گردد.
محققان معتقدند ویروس پاپیلومای انسانی یکی از عوامل دخیل در بروز سرطان دهان است. از این رو پیشگیری از بروز التهاب و عفونت لثه یا درمان به موقع آن راهی ساده و موثر برای کاهش عفونت ناشی از این ویروس و در نتیجه کاهش ریسک بروز سرطان دهان است.
به علاوه مطالعات انجام شده روی دو باکتری ﻓﻮزوﺑﺎﮐﺘﺮﯾﻮم ﻧﻮﮐﻠﻪ آﺗﻮم و پورفیروموناس ژنژیوالیس که هر دو از باکتری های مولد بیماری های لثه هستند و در بزاق افراد مبتلا به بیماری لثه یافت می شوند نشان می دهد اسید های چرب این باکتری ها می تواند به ایجاد ضایعات مرتبط با سارکوم کاپوزی و تومورهای دهانی منجر گردد.
سارکوم کاپوزی به ویژه در افرادی که سیستم ایمنی آن ها ضعیف یا سرکوب شده است در ابتدا به شکل ضایعاتی در دهان تظاهر پیدا می کند و می تواند به تومورهای بدخیم تبدیل شود. در درجه اول درمان بیماری های لثه و پیشگیری از بروز چنین ضایعاتی و در مراحل بعد تشخیص زودهنگام این ضایعات اهمیت زیادی دارد و نجات جان بیمار به آن وابسته است.
مطالعات انجام شده روی بزاق افراد مبتلا به بیماری های لثه بیانگر پیشرفت بیماری سارکوم به دلیل وجود 5 زنجیره اسید چرب کوتاه است و اهمیت بهداشت دهان و دندان در پیشگیری از این بیماری مهلک را نشان می دهد.
خوشبختانه امروز به مدد وجود کلینیک های دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی و با مراجعه منظم به یک دندانپزشک خوب و ماهر می توان مانع از بروز بیماری های لثه شد و در صورت بروز بیماری می توان با درمان به موقع بیماری علاوه بر حفظ دندان ها از بیماری های خطرناک مرتبط با بیماری های لثه و به ویژه سرطان دهان پیشگیری کرد.
همچنین با مراجعه منظم به دندانپزشک می توان از علائم اولیه و هشدار دهنده سرطان دهان مثل زخمی که پس از 3 هفته التیام نیابد، وجود توده یا تورم غیر معمول در دهان، ضایعات قرمز یا سفید رنگ و ... آگاه شد و سرطان را در مراحل ابتدایی درمان کرد.